ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ PEELING - ΜΙΚΡΟΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ 

Υπάρχουν πολλά είδη Peeling, επεμβατικά και μη επεμβατικά. Αναλόγως με την ανάγκη του κάθε ασθενούς, θα συστηθεί η καλύτερη μέθοδος για το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλα τα είδη Peeling αποσκοπούν στην  απολέπιση και ανανέωση της επιδερμίδας και πρέπει να εφαρμοστούν στους μήνες με λιγότερο ηλιοφάνεια, δηλαδή από Οκτώβριο έως Μάιο. Η χρήση αντηλιακών γενικώς, και ιδιαίτερα μετά από Peeling και Fractional Laser, επιβάλλεται. Πρέπει όμως να αναφερθεί ότι λόγω της άριστης, ασφαλούς και γρήγορης ανάπλασης του δέρματος με το Fractional Laser, τα Peeling με χημικές ουσίες και με μικροκρυστάλλους έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια δεύτερη θέση στην προτίμηση των ασθενών.

Το Peeling με Μικροκρυστάλλους ή με Διαμάντι:

H μικροδερμοαπόξεση με Διαμάντι ή κρυστάλλους είναι μια απόλυτα φυσική, ανώδυνη και γρήγορη μέθοδος που επιτυγχάνει άμεσα μια λεία, πιο λαμπερή και αναζωογονημένη επιδερμίδα. 
Η απολέπιση με Μικροκρυστάλλους ή με Διαμάντι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και βοηθά τα υγιή κύτταρα να έρθουν στην επιφάνεια, βελτιώνοντας έτσι την όψη και την ποιότητα του δέρματος. Ενδείκνυται για θεραπεία λιπαρότητας, αντιγήρανσης, λεύκανσης και ανάπλασης επιδερμίδας αλλά και για μείωση ουλών και ραβδώσεων ("ραγάδων"). Εάν θέλουμε να μειώσουμε ‘πανάδες’ (μέλασμα) σε πρόσωπο ή décolleté, συνιστώνται συνήθως επαναληπτικές συνεδρίες. Γρηγορότερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με άλλες θεραπείες, όπως το Fractional Laser. Το Peeling επιτρέπει όμως την άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες σας, ενώ το Fractional Laser χρήζει λίγες μέρες αποθεραπείας στο σπίτι.
 
Χημικό Peeling:
Tο χημικό peeling είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για να βελτιωθεί η εικόνα της επιδερμίδας και εφαρμόζεται αποκλειστικά από ειδικό δερματολόγο. Είναι ελεγχόμενο χημικό έγκαυμα της επιδερμίδας, με σκοπό την απολέπιση της, την αφαίρεση δηλαδή των εξωτερικών στιβάδων του δέρματος.
 
Η χημική απολέπιση χρησιμοποιείται συχνά από πολλούς δερματολόγους για την θεραπεία του φωτογηρασμένου δέρματος, των ρυτίδων κυρίως των λεπτών, των μελαγχρωματικών δυσχρωμιών του δέρματος, ορισμένων προκαρκινικών βλαβών καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση της ακμής και των ουλών της, και του λιπαρού με μεγάλους πόρους δέρμα.
 
Παράλληλα, διεγείρονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι βρίσκονται στις κατώτερες στιβάδες του δέρματος και παράγουν νέες ποσότητες κολλαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας πιο λεία και νεανική όψη στην επιδερμίδα. Η τεχνική αυτή, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί είτε μόνη της, είτε σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες, παρουσιάζει πολύ καλά αισθητικά αποτελέσματα και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις κοινωνικές του δραστηριότητες.