Μεσοθεραπεία μέ MICRO-NEEDLING και PRP

Τι είναι το Micro-Needling και πώς λειτουργεί;Το Micro-Needling («Μικρο-Βελονισμός») του δέρματος είναι η πιο συναρπαστική καινοτομία αναζωογόνησης του δέρματος, μέσω μιας

γρήγορης,  καλά ανεκτής, μη επεμβατικής διαδικασίας.

Πρόκειται για μια καινούργια μέθοδο Μεσοθεραπείας, η οποία χρησιμοποιεί μια μοναδική συσκευή για Microneedling μέσω μιας κεφαλής με λεπτές βελόνες, που εισάγονται – μαζί με Υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες - ταχύτατα μέσα στο δέρμα, προκαλώντας ελεγχόμενους μικρο-τραυματισμούς και δημιουργώντας άμεσα και έμμεσα - μέσω νεο-αγγείωσης-  μια εντυπωσιακή βελτίωση της μικρο-κυκλοφορίας του δέρματος. Επιπλέον, επιτυγχάνεται μέσω της ενεργοποίησης των ινοβλαστών μια σταδιακή αύξηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης και μέσω του μικρο-τραυματισμού δημιουργείται μια αναγέννηση νέων τριχοειδών αγγείων. Σε αντίθεση με χημικά Peelings, δερμοαπόξεση και θεραπείες με Λέιζερ, ο μικρο-βελονισμός του δέρματος προκαλεί ελάχιστη βλάβη στο δέρμα, είναι ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος, επιτυγχάνει μια γρήγορη και ανώδυνη αποκατάσταση και μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και το καλοκαίρι.

Το MICRO-NEEDLING του δέρματος χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για:

  • Αναζωογόνηση, ενυδάτωση & σφριγηλότητα του δέρματος
  • Ενεργοποίηση κολλαγόνου & ελαστίνης
  • Βελτίωση της μικρο-κυκλοφορίας & νεο-αγγείωση του δέρματος
  • Μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων
  • Μείωση ουλών & ραβδώσεων
  • Σμίκρυνση των πόρων

Για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα συνδυάζεται με την αυτόλογη μεσοθεραπεία που ονομάζεται και θεραπεία με "βλαστοκύτταρα" (PRP = Platelet Rich Plasma).

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μια θεραπεία αντιγήρανσης που χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που παράγουν τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια του ίδου οργανισμού σας. Σε συνδυασμό με το Microneedling προσφέρει μια από τις πιο σύγχρονες αντιγηραντικές θεραπείες που υπάρχουν σήμερα. 

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής;

Η διαδικασία είναι καλά ανεκτή. Χρειάζονται λίγα λεπτά έως και μία ώρα για να ολοκληρωθεί, ανάλογα με την περιοχή που πρόκειται να θεραπευθεί και τη σοβαρότητα του προβλήματος.

  • Πριν την εφαρμογή του Microneedling και μετά τον καθαρισμό, επαλείφεται μια αναισθητική κρέμα («EMLA»), η οποία χρειάζεται περίπου 20 λεπτά να δράσει.
  • Η διαδικασία του Microneedling είναι καλά αποδεκτή από τον ασθενή, χρειάζεται μόλις  20 – 30 λεπτά για το πρόσωπο και συνοδεύεται από την ταυτόχρονη εισαγωγή και χρήση Υαλουρονικού οξέος και βιταμινών.
  • Η συνιστώμενη απόσταση μεταξύ θεραπειών είναι τουλάχιστον 3 – 4 εβδομάδες, λόγω του χρόνου που χρειάζεται η παραγωγή νέου κολλαγόνου. Η αναζωογόνηση και ανάπλαση τους δέρματος εξαρτάται ειδικά από την ένταση και το βάθος της διείσδυσης του Μικρο-Βελονισμού και μπορεί να διαρκέσει έως και 6-8 μήνες μετά τη διαδικασία.
  • Η θεραπεία με Microneedling μπορεί να συνδυαστεί για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και με την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (PRP). Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά!

         https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28504480​