ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & MICRONEEDLING

Tο δέρμα μας με την πάροδο του χρόνο εμφανίζει ξηρότητα και χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση και φροντίδα. Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται με μικρές, επιφανειακές ενέσεις με σκοπό να εισάγουμε στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και του δέρματος συστατικά - όπως το Υαλουρονικό οξύ -  που ενυδατώνουν και βοηθούν στην διέγερση των ινοβλαστών που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.
 
Η Μεσοθεραπεία είναι μια ενέσιμη μέθοδος που προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη στο δέρμα και διατίθεται σε διάφορες εκδοχές:

  1. Αυτόλογη Μεσοθεραπεία με "βλαστοκύτταρα" (PRP = Platelet Rich Plasma)
  2. Αυτόλογη Μεσοθεραπεία με "βλαστοκύτταρα" (PRP) + Micro-Needling
  3. Μεσοθεραπεία με collagen boosters: υγρή πολυκαπρολακτόνη (PCL): Gouri
  4. Μεσοθεραπεία ή microneedling με ZartauxFill Dermabooster, Produktil, Profhilo H + L

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (PRP) είναι μια καινοτόμος μέθοδος που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα. Eίναι μια θεραπεία που χρησιμοποιεί τα συμπυκνωμένα και ενεργοποιημένα αιμοπετάλια - που περιέχουν κοκκία με αυξητικούς παράγοντες - που δρουν ως "βλαστοκύτταρα" για την κολλαγονογέννηση και ανάπλαση του δέρματος. 

Παίρνουμε πρώτα λίγο αίμα από τον ίδιο τον ασθενή και - μετά από ειδική φυγοκέντρηση - χρησιμοποιούμε το πλάσμα του ασθενούς  ως υλικό που τοποθετείται στην ανώτερη στιβάδα του δέρματος με πολλαπλές μικρές ενέσεις. Το πλάσμα είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες που διεγείρουν τους ινοβλάστες με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η μέθοδος είναι ακόμη πιο αποτελεσματική όταν συνδυάζεται ταυτόχρονα με Micro-Needling, Υαλουρονικό οξύ ή Fractional Laser. Η θεραπεία μπορεί να προσφέρει άμεσα ένα πιο λαμπερό και λείο δέρμα και μια εντυπωσιακή ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος μέσω σταδιακής κολλαγονογέννησης και αύξησης του πάχους της επιδερμίδας και του δέρματος.

Η Αυτολογή Μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται επίσης και σε αλωπεκία (ειδικά ανδρογενετική αλωπεκία), ουλές ακμής και σε ραβδώσεις (ραγάδες). Συνιστάσται επανάληψη της θεραπείας μία φορά το μήνα για 3 μήνες για την καλύτερη διάρκεια και αποτελεσματικότητα της μεσοθεραπείας.

Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά! 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28382785
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27904271
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27595866
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27474688

Το Microneedling εφαρμόζεται με μια κεφαλή με πολύ λεπτές βελόνες και η αποθεραπεία είναι σύντομη. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά! Προσφέρει μια πραγματική και εμφανή βελτίωση ουλών, ραβδώσεων και χαλάρωσης μετά από μόνο λίγες συνεδρίες. 

Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες ανάπλασης,  χρειάζονται δυστυχώς αρκετές εφαρμογές, κάθε 2 – 4 εβδομάδες, για να επιτυγχάνουμε ένα ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα. Επιπλέον πρέπει να αναφερθεί ότι τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τον βαθμό διέγερσης των ινοβλαστών και ποικίλλουν από ασθενή σε ασθενή.